مجله

درمان آکنه با روش های ساده

درمان آکنه با روش های خانگی

درمان آکنه از جمله مواردی است که بسیاری از مردم به دنبال آن هستند. پوست، شما را از عوامل بیرونی محافظت می‌کند و در واقع شما را به شکلی که باید باشید حفظ می‌کند.

شما هم در مقابل، تمام تلاش‌تان را می‌کنید تا آن را از هر آسیبی حفظ کنید. بعد یک روز جوش‌های زشت از پوست‌تان بیرون می‌زنند و شما ناگهان از پوست‌تان متنفر می‌شوید.

پوست‌تان نمی‌تواند از ترشح هورمون‌های بدن شما که باعث جمع شدن چربی در منافذ آن می‌شوند، جلوگیری کند یا مانع باکتری‌های گرسنه‌ای شود که وارد این منافذ می‌شوند تا از چربی‌ها تغذیه کنند.

چیزی که می‌خواهیم به آن برسیم این است که درمان‌های طبیعی، راه خوبی برای درمان یا جلوگیری از پیشرفت جوش و آکنه هستند.

این روش‌ها به شما کمک می‌کنند یک قدم به عقب بردارید و بفهمید که واقعا چه اتفاقی برای پوست‌تان می‌افتد و شما چطور باید با آن کنار بیایید.

۱. سرکه‌‌ سیب

از خواص سرکه سیب برای مبارزه با جوش‌ها استفاده کنید. چون باکتری‌هایی را که از همان اول باعث به وجود آمدن جوش می‌شوند، می‌کُشد. همچنین با تنظیم Ph پوست شما از تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

موادی که لازم دارید:

  • سرکه‌ی سیب صاف‌نشده‌ و خالص
  • آب شیر

کاری که باید بکنید:

صورت‌تان را با آب بشویید و با ضربه زدن با دستمال پوست‌تان را خشک کنید. محلولی با نسبت ۱ به ۳ از سرکه‌ی سیب و آب تهیه کنید (۳ پیمانه آب به ازای هر پیمانه سرکه‌ی سیب).

یک تکه پنبه را در محلول فرو ببرید و مستقیما روی جوش بکشید. حداقل ۱۰ دقیقه صبر کنید. می‌توانید حداکثر تا یک شب صبر کنید.

این کار را چند بار در طول روز تکرار کنید و هر بار صورت‌تان را کاملا با آب بشویید. اگر بعد از آن در پوست‌تان احساس خشکی کردید، حتما از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

۲. بخار آب

درمان آکنه با بخار آب

بخار آب می‌تواند برای تسکین بعضی ناراحتی‌های پوستی کوچک از جمله جوش‌‌ها مفید باشد. بخار با باز کردن منافذ پوست و بیرون کشیدن آلودگی‌هایی که در اعماق پوست‌تان مخفی شده‌اند،

به کاهش تعداد جوش‌ها و کم‌رنگ کردن و درمان آکنه آنها کمک می‌کند‌. شما می‌توانید فقط از بخار آب به تنهایی استفاده کنید یا بعد از آن هم از مواد دیگری استفاده کنید.

اگر ماده‌ی دیگری را هم به کار می‌برید، با بخور دادن در واقع راه را برای آن ماده باز کرده‌اید تا بهترین عملکردش را داشته باشد.

موادی که لازم دارید:

  • یک قابلمه آب در حال جوش
  • یک کاسه‌ی بزرگ
  • یک حوله

کاری که باید بکنید:

یک قابلمه آب را بجوشانید و در یک کاسه‌ی بزرگ بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی سرد شود. بعد از اینکه دمای آن کمی کاهش یافت صورت‌تان را بالای آن بگیرید

و حوله را روی سرتان بیندازید تا بخار آب محصور شود. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حوله را بردارید و صورت‌تان را خشک کنید. این کار را هر روز انجام دهید.

۳. ماسک عسل و دارچین

خواص عسل نیز در این زمینه به کمک‌تان می‌آید. عسل چسبناک است و دارچین تند؛ پس در نگاه اول به نظر می‌رسد هر دوی آنها چیز‌هایی هستند که باید از تماس آنها با پوست‌تان جلوگیری کنید.

دارچین خاصیت ضدمیکروبی دارد و جلوی تکثیر باکتری‌ها را می‌گیرد. عسل هم که یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است و این مزاحمان کوچک را کاملا نابود می‌کند.

موادی که لازم دارید:

  • دو قاشق غذاخوری عسل
  • یک قاشق غذاخوری دارچین
  • دستمال کاغذی

کاری که باید بکنید:

صورت‌تان را با آب بشویید و خشک کنید. دو قاشق عسل و یک قاشق دارچین را مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و خمیر یک‌دستی به وجود آید.

می‌توانید این ماسک را به کل صورت‌تان بزنید یا فقط روی نقاط مورد نظر (جوش‌ها) بمالید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید، بعد ماسک را کاملا از صورت‌تان بشویید و با دستمال پوست‌تان را خشک کنید.

چون این مخلوط چسبناک است، حتما در هنگام استفاده از آن مقداری دستمال در دسترس داشته باشید. پس از استفاده از این ماسک تاثیر آن در درمان آکنه را مشاهده خواهید کرد.

۴. سفیده‌ی تخم‌مرغ

چگونه با سفیده ی تخم مرغ آکنه را درمان کنیم

سفیده‌ی تخم‌‌مرغ یک راه ارزان و ساده برای کم کردن آکنه و از بین بردن جای جوش‌هاست. سفیده‌ی تخم‌مرغ به این علت برای پوست خوب است که سرشار از ویتامین‌ها و پروتئین‌هاست

و علاوه بر مبارزه با جوش‌ها، به بازسازی سلول‌های پوست‌تان هم کمک می‌کند. سفیده‌ی تخم‌مرغ همچنین چربی اضافی پوست را به خود جذب می‌کند و این یعنی غذای باکتری‌ها کم می‌شود.

فقط یادتان باشد که بعد از آن از یک مرطوب‌کننده‌ی خوب استفاده کنید تا پوست‌تان خشک نشود.

موادی که لازم دارید:

  • دو یا سه سفیده‌ی تخم‌مرغ
  • کاسه
  • لیف

کاری که باید بکنید:

صورت‌تان را با آب شستشو دهید و خشک کنید. سفیده‌ها را از زرده‌ها جدا کنید. می‌توانید از هر تعداد تخم‌مرغ که بخواهید استفاده کنید، ولی معمولا دو تا سه عدد کافی است.

آنها را هم بزنید تا کف کنند و بعد چند دقیقه اجازه دهید تا بماند. صورت‌تان را با مخلوط بپوشانید و تمرکز را روی نقاط جوش‌دار بگذارید.

سه تا چهار لایه معمولا کافی است. فقط قبل از اضافه کردن هر لایه مطمئن شوید که لایه‌ی قبلی کاملا خشک شده باشد. حدود بیست دقیقه اجازه دهید ماسک روی صورت‌تان بماند.

بعد آن را با آب گرم کاملا از صورت‌تان بشویید و با یک لیف نرم پوست‌تان را خشک کنید. از یک مرطوب‌کننده‌ی متناسب با پوست‌تان استفاده کنید.

۵. خمیر پوست پرتقال

پرتقال طعم تازگی و جوانی می‌دهد و برای پوست هم تأثیر مشابهی دارد. جوش‌ها بر اثر جمع شدن باکتریها یا سلول‌های مرده به وجود می‌آیند.

ماسک پوست پرتقال با وجود ویتامین C، اسید سیتریک و ترکیبات سفت‌کننده‌ی پوست، از بروز این اتفاق جلوگیری می‌کند.

ویتامین C اهمیت ویژه‌ای دارد چون تولید سلول‌های جدید و سالم را تحریک می‌کند و باعث می‌شود پوست شما شفاف‌تر و سالم‌تر شود.

موادی که لازم دارید:

  • پوست دو عدد پرتقال
  • آب

کاری که باید بکنید:

بعد از شستن و خشک کردن صورت، پوست پرتقال را بکوبید و کمی آب به آن اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند. آب را کم‌کم اضافه کنید.

وقتی به غلظت مناسب رسید، آن را به صورت‌‌تان یا نقاط جوش بزنید و بگذارید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بماند. در حالت ایده‌آل ماسک باید در این مدت خشک شود، ولی اگر هم نشد اشکالی ندارد.

صورت‌تان را کاملا با آب بشویید، خشک کنید و از یک مرطوب‌کننده‌ی مناسب استفاده کنید. ‌

۶. روغن درخت چای

احتمالا هر جا از درمان‌های خانگی صحبت می‌شود، اسم روغن درخت چای هم به چشم‌تان می‌خورد. ولی ویژگی اصلی آن در درمان‌های پوستی، به ویژه درمان آکنه هاست.

روغن درخت چای از نوع روغنی نیست که پوست شما ترشح می‌کند؛ بلکه با حل کردن این چربی‌ها و سلول‌های مرده، منافذ پوست را باز می‌کند.

همچنین خاصیت آنتی‌باکتریال دارد که از بروز مجدد جوش‌ها جلوگیری می‌کند.

نکته: روغن درخت چای را می‌توان به صورت موضعی مصرف کرد، ولی هرگز نباید خورده شود‌ و همیشه باید قبل از مصرف رقیق شود.

موادی که لازم دارید:

  • روغن درخت چای
  • آب
  • پنبه

کاری که باید بکنید:

صورت‌تان را بشویید و خشک کنید‌. روغن چای را با نسبت ۹ واحد آب به ازای هر واحد، روغن رقیق کنید. با یک تکه پنبه یا پد محلول را روی جوش‌ها بمالید.

اگر بعد از مدتی احساس کردید می‌توانید از محلول قوی‌تری استفاده کنید، کم‌کم غلظت محلول را زیاد کنید. این کار را کم‌کم انجام دهید!

از هر نسبت جدیدی که به کار می‌برید، حداقل یک هفته از همان استفاده کنید و بعد دوباره آن را افزایش دهید. در هر صورت هرگز آن را بدون رقیق کردن به کار نبرید.

اگر دوست داشتید می‌توانید بعد از آن از مرطوب‌کننده استفاده کنید. کار دیگری که می‌توانید بکنید این است که به جای آب، از ژل آلوئه‌ورا برای رقیق‌کردن استفاده کنید.

این روش به ویژه برای افرادی که پوست حساسی دارند توصیه می‌شود.

۷. پوست موز

درمان آکنه با پوست موز

موزها سراسر فایده و خاصیت هستند و این خوبی‌ها به بخش خوردنی آنها محدود نمی‌شود. پوست موز حاوی ماده‌ای به نام لوتئین است که آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی و کاهش‌دهنده‌ی تورم و التهاب است.

همچنین رشد سلول‌های سالم را تحریک می‌کند. پس استفاده از پوست موز بر روی صورت‌تان می‌تواند قرمزی و التهاب جوش‌ها را کم کند و آنها را کم‌رنگ‌تر نشان دهد.

موادی که لازم دارید:

  • یک عدد موز

کاری که باید بکنید:

پوست موز را بکنید پوست آن را با حرکات دایره‌وار روی تمام صورت‌تان بکشید. وقتی احساس کردید کل صورت‌تان را پوشش داده‌اید بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و بعد آن را بشویید.

۸. آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌ورا همراه مواد دیگر برای درمان آکنه به کار می‌رود، ولی به تنهایی هم خیلی مفید است. ژل آلوئه‌ورا علاوه بر خاصیت درمانی، ضد التهاب، قرمزی و تورم هم هست. همچنین مواد آنتی‌باکتریال دارد.

موادی که لازم دارید:

  • ژل آلوئه‌ورا

کاری که باید بکنید:

بعد از اینکه صورت‌تان را شستید و خشک کردید، با انگشت یا پد، ژل آلوئه‌ورا را مستقیما روی قسمت‌های ملتهب و جوش‌دار بزنید.

۹. جوش شیرین

جوش شیرین، این ماده‌ی شگفت‌انگیز وقتی صحبت از جوش شیرین یا همان سدیم بی‌کربنات می‌شود، برشمردن فایده‌های آن کاری بیهوده است؛ چون این خاصیت‌ها بی‌شمار هستند.

در بین درمان آکنه هم این ماده به لطف مواد ضدعفونی‌کننده‌ی ملایم، توانایی عجیبش برای مبارزه با میکروب‌ها و باکتری‌ها و از بین بردن چربی‌های اضافی، حرف اول را می‌زند.

علاوه بر همه‌ی اینها، این ماده به واسطه‌ی خاصیت سایندگی که دارد، لایه‌ی رویی پوست‌ شما را که حاوی سلول‌های مرده است می‌تراشد و باعث صاف و شفاف شدن آن می‌شود.

موادی که لازم دارید:

  • جوش شیرین
  • آب

کاری که باید بکنید:

دو روش برای استفاده از جوش شیرین وجود دارد: می‌توانید آن را به صورت ماسک به کار ببرید یا پوست‌تان را با آن مالش دهید.

  • برای درست کردن ماسک: جوش‌شیرین و آب را به یک نسبت با هم مخلوط کنید و یک خمیر بسازید. به مدت دو دقیقه خمیر را در یک مسیر دایره‌ای روی صورت‌تان ماساژ دهید.

اجازه دهید ماسک ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی صورت‌تان بماند، بعد آن را کاملا بشویید و بعد از خشک کردن پوست‌‌تان از مرطوب‌کننده استفاده کنید. تاثیر جوش شیرین در درمان آکنه از همان اولین مصرف قابل مشاهده است.

  • برای ماساژ دادن: نیم فنجان جوش شیرین را با یک هشتم فنجان آب مخلوط کنید. خمیر را به صورت‌تان بمالید و خوب ماساژ دهید. بعد از ۵ تا ۶ دقیقه صورت‌تان را با آب گرم بشویید، خشک کنید و از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

۱۰. آبلیمو

درمان جوش با آبلیمو

آبلیمو به چند دلیل می‌تواند به شما کمک کند از شر جوش‌هایتان خلاص شوید. اول اینکه آبلیمو سرشار از ویتامین C است که برای انواع پوست مفید است.

همچنین سیتریک‌اسید دارد که به پاکسازی پوست کمک می‌کند. ولی مهم‌تر از همه خاصیت انقباض یا سفت‌کنندگی آن است.

مواد سفت‌کننده باعث انقباض بافت‌های بدن می‌شوند و در نتیجه این خاصیت باعث از بین رفتن جوش می‌شود. علاوه بر اینها، آبلیمو سفیدکننده‌ی طبیعی پوست است و قرمزی را از بین می‌برد.

اگر آبلیمو را یک‌دست به صورت‌تان نزنید ممکن است لکه‌ی سفیدی در قسمتی که تراکم بیشتر بوده به وجود آید، ولی نگران نشوید! این لکه خودش از بین می‌رود.

مواظب باشید وقتی در تماس با نور خورشید هستید، هیچ آبلیمویی روی صورت‌تان نباشد. آبلیمو می‌تواند حساسیت شما به نور خورشید را افزایش دهد.

موادی که لازم دارید:

  • یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
  • پنبه یا پد (اختیاری)
  • ماست (اختیاری)

کاری که باید بکنید:

صورت‌تان را با آب بشویید و خشک کنید. انگشت‌تان یا یک تکه پنبه را در آبلیمو بزنید و روی جوش بمالید. اگر احساس سوزش کردید می‌توانید آن را با کمی ماست مخلوط و بعد استفاده کنید.

۱۱. سیر

سیر را به خاطر خواص آنتی‌باکتریالی که به آن نسبت داده می‌شود، درمان طبیعی خوبی برای آکنه می‌دانند. برای کم کردن شدت جوش‌ها و جلوگیری از بروز آنها در آینده، می‌توانید سیر را بخورید یا به صورت موضعی استفاده کنید.

اگر بتوانید آب سیر را بگیرید که عالی است، اما اگر نمی‌توانید، لِه‌ کردن سیر و قرار دادن آن در کمی‌ آب هم کفایت می‌کند.هرگز، هرگز و تحت هیچ شرایطی سیر را بدون رقیق کردن در تماس با پوست‌تان قرار ندهید.

موادی که لازم دارید:

  • دو تا سه پَر سیر
  • مقداری آب یا ژل آلوئه‌ورا

کاری که باید بکنید:

یا آب سیر را بگیرید و با یک قاشق چای‌خوری آب مخلوط کنید یا سیر را بکوبید و بعد به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید در آب بماند‌. با استفاده از یک تکه پنبه، مقداری از آب سیر را به جوش‌ها بمالید.

اگر از پنبه یا چیزی مثل آن استفاده نکنید، کار کردن با این مایع به علت رقیق بودن آن کمی سخت می‌شود. در این صورت به جای آب از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید.

اگر می‌خواهید از سیر به صورت خوراکی استفاده کنید، مصرف روزانه یک یا دو پر کافی است. می‌توانید آن را به هر شکلی که مایلید استفاده کنید.

۱۲. روکش بالشت‌تان را بشویید

شما در اصل باید حداقل هفته‌ای یکبار روبالشتی‌تان را بشویید، اما خیلی از ما این اصل را رعایت نمی‌کنیم. وقتی می‌خواهید پوست سالم و شادابی داشته باشید باید بیشتر به این موضوع توجه کنید.

اگر اصلا روبالشتی‌تان را نمی‌شویید، میکروب‌ها و ذراتی که در آن تجمع می‌کنند به مدت ۶ تا ۸ ساعت در تماس با پوست صورت شما قرار می‌گیرد و می‌تواند باعث تحریک جوش‌ زدن شود.

یک بالش تمیز و دلپذیر که از بروز جوش‌ها هم جلوگیری می‌کند، به زحمت دوباره فرو کردن بالش در روبالشتی می‌ارزد (احتمالا دلیل شما هم برای نشستن روبالشتی‌تان این است که حوصله‌ی این کار را ندارید).

۱۳. جوش‌هایتان را دستکاری نکنید

چگونه آکنه را درمان کنیم؟

نه به این معنی که دیگر اصلا هیچ تماسی با صورت‌تان نداشته باشید، فقط پوست‌تان را نخارانید، نخراشید و جوش‌ها را نکَنید و فشار ندهید.

ناراحتی ناشی از جوش‌ها چیزی نیست که بتوان فراموشش کرد، به خصوص زمانی که برای درمان موضعی آن از موادی استفاده می‌کنید که سوزش و خارش را تحریک می‌کنند.

در این حالت به صورت تقریبا ناخودآگاه هر دو سه دقیقه به جوش‌هایتان دست می‌زنید و با آنها ور می‌روید. این کار وضعیت را از بد هم بدتر می‌کند.

با اینکه دستکاری صورت‌تان باعث جوش‌ زدن نمی‌شود، وقتی جوش زده باشید، مبارزه با تمایل شدیدی که برای وَر رفتن به آنها احساس می‌کنید باعث می‌شود جوش‌ها زودتر خوب شوند و اثری از آنها باقی نماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *